KIRJO AQUA barva za pločevinaste strehe in kovino

20,20€320,30€

Barva na vodni osnovi akrilata s protikorozijsko pigmentacijo za pločevinaste strehe. Sijaj: mat. Za nove nepobarvane pocinkane / pocinkane pločevine in jeklene površine. KIRJO AQUA se lahko nanese na novo pločevino takoj, ko je streha dokončana. Primerno tudi za ponovno barvanje pločevinastih streh, ki so bile prej pobarvane z alkidnimi ali akrilnimi barvami.

KIRJO AQUA se lahko uporablja tudi za vzdrževalno barvanje industrijsko lakirane pločevine: poliuretan, PURAL, PUREX, poliester, akril in PVC-plastisol premazi. Vzdrževalno barvanje ostalih premazov se izvaja v skladu z navodili proizvajalca jekla.

Spletni vodnik premazov za zunanje površine, vam bo pomagal pri izbiri pravega premaza za vaš dom.

Počisti
  • Če ste izbrali toniran artikel, barvno nianso izberite tukaj.

    Reset options

Barva za pločevinaste strehe in kovino

Za nove nepobarvane pocinkane / pocinkane pločevine in jeklene površine. KIRJO AQUA se lahko nanese na novo pločevino takoj, ko je streha dokončana. Primerno tudi za ponovno barvanje pločevinastih streh, ki so bile prej pobarvane z alkidnimi ali akrilnimi barvami.

KIRJO AQUA se lahko uporablja tudi za vzdrževalno barvanje industrijsko lakirane pločevine: poliuretan, PURAL, PUREX, poliester, akril in PVC-plastisol premazi. Vzdrževalno barvanje ostalih premazov se izvaja v skladu z navodili proizvajalca jekla.

Teža Ni na voljo
Barva

bela, toniran

Količina

0,9L, 2,7L, 9L, 18L

Priprava površine

POCINKANA PLOČEVINA IN NEPOBARVANA POCINKANA PLOČEVINA:
Novo streho lahko pobarvamo takoj, ko je dokončana. To je prednost zlasti v mestnem podnebju, saj se nepobarvana pločevina ne umaže pred barvanjem. Pocinkano površino pred barvanjem operite s pralnim sredstvom RENSA STEEL za pocinkane površine po navodilih za uporabo in temeljito sperite z vodo. OPOMBA! Čistilno sredstvo se ne sme posušiti na površini, ki jo je treba barvati. Odstranite možno rjo z npr. jekleno krtačo.

VZDRŽEVANJE IN BARVANJE: Odstranite vso oluščeno in staro barvo s slabim oprijemom ter rjo s strganjem, z jekleno krtačo in / ali s strojno. Če menite, da ima celoten premaz slab oprijem (npr. barva se na mnogih področjih lušči), barvo odstranite z mehanskimi metodami ali z odstranjevalcem barve. Bitumenske barve in katrani se popolnoma odstranijo pred barvanjem s KIRJO AQUA. Površina se opere z RENSA STEEL, sredstvo za pocinkane površine, in spere z vodo. Za zelo umazane površine lahko uporabite RENSA ROOF. OPOMBA! Čistilno sredstvo se ne sme posušiti na površini, ki bo pobarvana.

VZDRŽEVANJE IN BARVANJE, industrijsko obdelane jeklene pločevine – poliuretan, PURAL, PUREX, premazi iz poliestra, akrila in PVC-plastisola: vrsta starega premaza in ustreznost KIRJO AQUA za vzdrževanje in barvanje je treba pred barvanjem opredeliti. Vzdrževanje in barvanje drugih industrijskih premazov (npr. PVDF) se izvaja v skladu z navodili, ki ga je dal proizvajalec jekla. Če obstajajo dvomi o primernosti in oprijemljivosti, je to potrebno zagotoviti s testnim barvanjem. Stanje industrijskega premaza in njegovo oprijemljivost na jekleno pločevino je treba skrbno oceniti. Če je stari premaz močno poškodovan, preperel / kredira, razpokan ali se lupi z večjih površin, ga je treba popolnoma odstraniti pred barvanjem s KIRJO AQUA. Luščenje starega, slabo oprijetega premaza ne morete ustaviti z ponovnim barvanjem.

Temelj

KIRJO AQUA nanesite neposredno na pocinkano površino kot tudi na temeljito očiščene stare površine, pobarvane z alkidnimi ali akrilnimi barvami ali industrijskimi premazi. Gole jeklene površine, ki so očiščene rje, se premažejo s FERREX AQUA antikorozivno barvo.

 

Nanos barve

Pred uporabo barvo dobro premešajte. Barvo razredčite z vodo 5-15 % volumsko, če je potrebno.

NOVE NEBARVANE POVRŠINE: Barvo nanesite s čopičem, tako imenovano krtačo za strehe ali brezzračnim brizganjem. Ko jo nanesete s čopičem, nanesite barvo dvakrat na debelino suhega filma 2 x 40 µm. Pri barvanju z brizganjem lahko uporabimo skupno debelino filma 80 µm (mokri film približno 210 µm) kot en sam sloj. Priporočena velikost airless šobe je 0.015 – 0.019′.

VZDRŽEVANJE IN BARVANJE: Očiščene, površine brez rje, in poškodovane dele strehe točkovno najprej premažemo s KIRJO AQUA. Zelo zarjavele, vendar očiščene jeklene površine premažite z FERREX AQUA antikorozivno barvo. Nato celotno streho pobarvajte s KIRJO AQUA na debelino suhega filma 40 µm. Dva sloja sta priporočljiva le, če se je barva strehe spremenila.

Pogoji za delo

Obdelovalna površina mora biti suha. Med aplikacijo in v času sušenja mora biti temperatura ozračja, površine in premaza nad +10 °C in relativna zračna vlaga pod 80%. Prav tako upoštevajte pogoje ponoči. Ne priporočamo barvanje površine, ki ima temperaturo nad +40 °C, ker lahko pride do slabega oprijema. Temperatura površine ne sme preseči + 40 ° C, saj lahko voda v izdelku prehitro izhlapi, lahko nastanejo pore na barvnem filmu, oprijem se lahko poslabša ali pa se pojavijo mehurčki.

Praktična poraba

7 – 8 m²/l, cca. 40 µm suhega filma, nanešeno enkrat s čopičem

Shranjevanje

Ne sme zmrzniti.

Tehnične informacije

Suha snov: ~ 38 % volumsko
Hlapne organske spojine (HOS): EU HOS mejna vrednost (kat A/i): 140 g/L. HOS produkta max 140 g/L
Čas sušenja, +23°C
– prašno suh: Po 1 uri
– naslednji nanos: Po 8 urah
Čas sušenja je lahko daljši v hladnih in/ali vlažnih pogojih.
Redčenje, čiščenje: Voda. Orodje operite takoj po uporabi z toplo vodo in čistilom RENSA BRUSH.
Končni izgled: Mat.

Varnostne oznake

Glejte varnostni list.

Lahko povzroči alergijski odziv. Pozor! Pri razprševanju lahko nastanejo nevarne vdihljive kapljice. Ne vdihavajte razpršila ali meglic.

Tehnični in varnostni listi

Tehnični listi:

https://www.teknos.com/document/tds/sl_0971_10.pdf

Varnostni listi:

https://www.teknos.com/document/sds/KIRJO%20AQUA_2020-08-31_SI_sl.pdf

Scroll to Top