KIRJO barva za pločevinaste strehe in kovino

20,40€328,40€

Barva na alkidni osnovi s protikorozijsko pigmentacijo za pločevinaste strehe, za vzdrževanje streh in specialna barva za pocinkane in lahke kovine. Sijaj: pol mat.

Uporablja se za vzdrževalno barvanje pločevinastih streh, predhodno pobarvanih z alkidnimi barvami in za druge pocinkane in lahke kovinske površine. Lahko se uporablja tudi kot zaščitni premaz na vroče pocinkanih in aluminijastih površinah ter kot zaključni premaz na jeklenih površinah, temeljno premazanih s KIRJO, saj ima premaz aktivno zaščito proti koroziji.

Barva vsebuje aktivne pigmente, ki nevtralizirajo kisline v zraku in s tem barva ščiti površino pred korozijo.

  • Če ste izbrali toniran artikel, barvno nianso izberite tukaj.

    Reset options

Barva za pločevinaste strehe in kovino

Uporablja se za vzdrževalno barvanje pločevinastih streh, predhodno pobarvanih z alkidnimi barvami in za druge pocinkane in lahke kovinske površine. Lahko se uporablja tudi kot zaščitni premaz na vroče pocinkanih in aluminijastih površinah ter kot zaključni premaz na jeklenih površinah, temeljno premazanih s KIRJO, saj ima premaz aktivno zaščito proti koroziji.

Teža Ni na voljo
Barva

bela, toniran

Količina

0,9L, 2,7L, 9L, 18L

Priprava površine

PREDHODNO Z ALKIDNIMI BARVAMI BARVANO IN OSTALE JEKLENE POVRŠINE: Vse olupljene dele in slabo oprijeto barvo in rjo se odstrani s strganjem, žično ščetko, brušenjem ali čiščenje. Če je celoten barvni premaz ali pa se lahko domneva, da je slabo oprijemljiv (npr. barva se na mnogih področjih lušči), se mora barva mehansko odstraniti ali z odstranjevalcem barve. Bitumenske barve in katrani se pred barvanjem popolnoma odstranijo. Površino speremo s pralnim sredstvom RENSA STEEL za pocinkane površine in temeljito speremo z vodo. Za zelo umazane površine lahko uporabimo detergent RENSA ROOF. OPOMBA! Čistilno sredstvo se ne sme posušiti na površini, ki jo je treba barvati.

NEBARVANE CINKANE POVRŠINE: Pred barvanjem pocinkano površino operemo s sredstvom RENSA STEEL za pocinkane površine v skladu z navodili. Odstranite morebitno rjo, npr. z jekleno krtačo in obrišite maščobo in olje s TEKNOSOLV 9550 pred obdelavo z RENSA STEEL.

ALUMINIJSKE POVRŠINE operite s sredstvom RENSA STEEL za pocinkane površine in z ustreznimi metodami nahrapavite.

Nanos barve

Pred uporabo barvo dobro premešajte. Barvo nanesite s čopičem ali brezzračnim brizganjem. Priporočena velikost airless šobe je 0.013- 0.015′.

Rjaste površine predhodno točkovno premažite s KIRJO in nato celotno streho pobarvajte z KIRJO do debeline suhega filma 40 µm.

 

Pogoji za delo

Obdelovalna površina mora biti suha. Med aplikacijo in v času sušenja mora biti temperatura ozračja, površine in premaza nad +5 °C in relativna zračna vlaga pod 80%.

Ne priporočamo barvanje površine, ki ima temperaturo nad +50 °C.

Razredčite barvo 5 – 10% z TEKNOSOLV 9550, ko ima površina, ki jo boste barvali +30°C.

Uporaba in vzdrževanje

Pobarvana površina vzdrži dež v normalnih pogojih po približno treh urah sušenja. Končno oblikovanje barvnega filma traja 1-2 tedna v običajnih okoliščinah in potem je šele dosežena največja trpežnost in trdota. Pred tem moramo s pobarvano površino ravnati skrbno.
Pobarvano površino lahko po potrebi očistite z vodo in nevtralnim detergentom (pH 6 – 8). Za zelo umazane površine lahko uporabimo tudi alkalne (pH 8 – 10) detergente. Sledite navodilom proizvajalca detergenta pri uporabi detergentov. Površine, pobarvane s KIRJO, je v prihodnosti mogoče vzdrževalno barvati z alkidnimi in akrilnimi barvami, primernimi za predmet obdelave in v skladu z navodili za proizvod.

Praktična poraba

9 – 11 m²/l z enim nanosom
Vrednosti so odvisne od tehnike nanašanja, površine, pogojev, prekomernega nanašanja itd

Tehnične informacije

Suha snov: ~ 46 % volumsko
Hlapne organske spojine (HOS): EU HOS mejna vrednost (kat A/i): 500 g/L. HOS produkta max 500 g/L
Priporočena debelina filma in teoretična poraba:
– Suhi film (µm): 40
– Mokri film (µm) : 86
– Teoretična poraba (m²/l): 11,5
Specifična teža. 1.1 – 1.2 g/ml
Odvisno od nianse.
Čas sušenja, +23°C/RV 50%
– prašno suh: Po 4 urah
– suho na otip: Po 6 urah
– ponovni nanos: Po 16 urah
Redčenje: TEKNOSOLV 1621 (nafta) ali TEKNOSOLV 9550
Čiščenje: TEKNOSOLV 1621 (nafta)
Končni izgled: Pol mat

Varnostne oznake

Glejte varnostni list.

POZOR
H226 – Vnetljiva tekočina in hlapi.
H336 – Lahko povzroči zaspanost ali omotico.
H411 – Strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.
P102 – Hraniti zunaj dosega otrok.

OPOZORILO! Zaradi nevarnosti samovžiga je treba vse odpadke iz izdelka in umazane krpe itd. hraniti na ognjevarnem mestu v nepredušno zaprtih posodah. Potopitev v vodo je prav tako priporočljiva. Lahko povzroči alergijski odziv. Pozor! Pri razprševanju lahko nastanejo nevarne vdihljive kapljice. Ne vdihavajte razpršila ali meglic.

Tehnični in varnostni listi

Tehnični listi:

https://www.teknos.com/document/tds/sl_05201_14.pdf

Varnostni listi:

https://www.teknos.com/document/sds/KIRJO_2020-12-09_SI_sl.pdf

Scroll to Top