TEKNOFLOOR AQUA barva za tla

21,80€195,10€

Akrilna barva na vodni osnovi za notranja tla. Primerno za nove in predhodno z alkidnimi ali akrilnimi barvami pobarvana tla iz betona in lesa, tla in stopnice, sobe, kleti, skladiščni prostori. Sijaj: polsijaj.

Primerno za nepobarvane in predhodno z alkidnimi, uretanskimi alkidnimi ali akrilnimi barvami pobarvane površine iz betona in lesa: za tla, stopnice itd. v suhih notranjih prostorih, pa tudi za prostore, kleti in prostore za shranjevanje, kadar na površine vplivajo običajne obremenitve.

Počisti
  • Če ste izbrali toniran artikel, barvno nianso izberite tukaj.

    Reset options

Barva za tla

Primerno za nepobarvane in predhodno z alkidnimi, uretanskimi alkidnimi ali akrilnimi barvami pobarvane površine iz betona in lesa: za tla, stopnice itd. v suhih notranjih prostorih, pa tudi za prostore, kleti in prostore za shranjevanje, kadar na površine vplivajo običajne obremenitve.

Barva ima CE odobritev za zaščito betonskih konstrukcij. Dodatne informacije: glej stran 3 v tehničnih listih: “OZNAKA CE”.

Teža Ni na voljo
Količina

0,9L, 2,7L, 9L

Barva

bela, toniran

Priprava površine

Očistite nove površine pred prahom in umazanijo.
Pobarvane površine operite s čistilom za barve RENSA SUPER.
Zmatirajte trdne ali sijajne površine z brušenjem in nato odstranite prah.

NOVA BETONSKA TLA:
Beton mora biti star vsaj 4 tedne in dobro utrjen, tako da je vsa vlaga iz ulivanja vezana in površina suha. Vlaga betona ne sme presegati 97% relativne vlažnosti ali 4% utežno (Za54 / BLY12).

Odstranite cementni mulj z zamazane betonske površine z brušenjem ali jedkanjem. Brušenje je najboljši način za odstranjevanje cementnega mulja. Krhke in praškaste površine se brusijo, dokler se ne pojavi trda plast betona. Po brušenju se cementni prah posesa ali odstrani. Če
brušenja ni mogoče izvesti, se površina jedka. Uporabite tekočino za jedkanje RENSA ETCHING ali razredčeno klorovodikovo kislino (1 del klorovodikove kisline in 4 dele vode). Po jedkanju tla speremo z vodo in pustimo sušiti.

STARA BETONSKA TLA:
Nebarvana mastna tla lahko očistite z pranjem z emulzijo. Po emulzijskem pranju se na tla nalije kislina, če je le-ta prekrita z cementnim muljem. Ohlapne in slabo oprijete stare barve in cementni mulj lahko odstranite s strganjem ali strojnim brušenjem. Prej pobarvane površine operite s čistilom za barve RENSA SUPER. Trdne ali sijajne površine z brušenjem zmatirajte in odstranite prah.

NOVA LESENA TLA:
Neobdelana lesena površina se po potrebi očisti in / ali brusi. Odstrani se brusni prah.

STARA LESENA TLA:
Neobdelana lesena površina se po potrebi očisti in / ali brusi. Odstrani se brusni prah. S strganjem ali strojnim brušenjem smo odstranili ohlapne in slabo oprijete stare lake. Prej pobarvane površine operite s čistilom za barve RENSA SUPER. Trde ali sijajne površine poravnajte z brušenjem in odstranite prah.

POLNJENJE IN GLAJENJE:
Po potrebi lahko luknje in druge nepravilnosti zapolnimo z epoksidnim kitom TEKNOFLOORKOVAKITTI ali s polnilom na osnovi cementa, ki ustreza trdoti površine. Lesene površine se gladijo s kiti, ki so namenjeni za les.

Temeljni nanos

Nepobarvana, čista in suha površina iz betona ali lesa se premaže z razredčeno barvo 5 – 10% volumsko. Za redčenje se uporablja čista voda. Po potrebi se lesene površine po 12 urah pobrusijo.

Nanos

Pred uporabo barvo temeljito premešajte. Barvo se redči 5 – 10% volumsko, če je potrebno. Za redčenje se uporablja čista voda.

Nanesite enkrat do dvakrat z čopičem, valjčkom ali brizganjem. Uporabite airless šobo 0,015-0,019 “.

Pogoji za delo

Obdelovalna površina mora biti suha. Med aplikacijo in v času sušenja mora biti temperatura ozračja, površine in premaza nad +10 °C in relativna zračna vlaga pod 80%. Sušenje je hitrejše pri nizki zračni vlagi in / ali nad + 21 ° C. Uporaba bo lažja, če je zrak navlažen in / ali temperatura v delovnem prostoru nižja. Prezračevanje po barvanju bo pospešilo sušenje.

Shranjevanje

Ne sme zmrzniti.

Praktična poraba

7 – 9 m²/l

Tehnične informacije

Suha snov: ~ 31 % volumsko
Hlapne organske spojine (HOS): EU HOS mejna vrednost (kat A/i): 140 g/L. HOS produkta max 140 g/L
Specifična teža: ~ 1.2 g/ml
Čas sušenja, +23°C
– prašno suh: Po 1 uri.
– naslednji nanos: Po 4 urah.
– popolnoma suh: Po 7 dneh.
Čas sušenja je lahko daljši v hladnih in/ali vlažnih pogojih
Redčenje, čiščenje: Voda. Operite opremo takoj po uporabi z ustreznim detergentom in toplo vodo.
Končni izgled: Pol sijaj.

Varnostne oznake

Glejte varnostni list.

Lahko povzroči alergijski odziv. Pozor! Pri razprševanju lahko nastanejo nevarne vdihljive kapljice. Ne vdihavajte razpršila ali meglic.

Tehnični in varnostni listi

Tehnični listi:

https://www.teknos.com/document/tds/sl_002000_6.pdf

Varnostni listi:

https://www.teknos.com/document/sds/TEKNOFLOOR%20AQUA_2020-11-20_SI_sl.pdf

Scroll to Top