TEKNOFLOOR barva za tla

19,50€169,40€

Uretanska alkidna barva na osnovi topil za notranja tla. Ustvari površino, ki jo je enostavno vzdrževati čisto. Sijaj: sijaj.

Primerno za nove in predhodno z alkidnimi barvami pobarvana tla iz betona in lesa, kadar na površine vplivajo običajni gospodinjski napori. Priporočljivo je, da se betonska barva TEKNOFLOOR2K uporablja pri barvanju tal, na katera bo močno vplivalo voda ali kemikalije in bo podvržena veliki obrabi.

  • Če ste izbrali toniran artikel, barvno nianso izberite tukaj.

    Reset options
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , ,

Barva za tla

Primerno za nove in predhodno z alkidnimi barvami pobarvana tla iz betona in lesa, kadar na površine vplivajo običajni gospodinjski napori. Priporočljivo je, da se betonska barva TEKNOFLOOR2K uporablja pri barvanju tal, na katera bo močno vplivalo voda ali kemikalije in bo podvržena veliki obrabi.

Barva ima CE odobritev za zaščito betonskih konstrukcij. Dodatne informacije: glej stran 2 v tehničnih listih: “OZNAKA CE”.

Teža Ni na voljo
Količina

0,9L, 2,7L, 9L

Barva

bela, toniran

Priprava površine in nanos

NEBARVANA BETONSKA TLA naj bodo stara vsaj en mesec. Očistite površine cementnega mulja z jedkanjem z RENSA ETCHING tekočino za jedkanje in pustite, da se površina posuši. Krhke in praškaste površine je treba vedno očistiti z brušenjem. Odstranite olje in maščobe z razredčilom TEKNOSOLV 1621. Tla obrišite ali očistite s sesalnikom, da odstranite prah. Površino temeljno premažemo z 20-odstotno barvo razredčeno s TEKNOSOLV 1621 in zaključimo z enim slojem nerazredčene barve.

NEBARVANA LESENA TLA: Očistite tla pred maščobo, umazanijo in prahom. Vdolbine in razpoke zapolnite z mizarskim kitom SILORA A. Površino temeljno pobarvajte z barvo, razredčeno z 10% TEKNOSOLV 1621, in zaključite z enim slojem nerazredčene barve.

ŽE POBARVANE POVRŠINE: Odstranite ali obrusite vse ohlapne dele barve. Ostanke stare stare barve odstranite z brušenjem. Očistite površine maščobe, umazanije in prahu. Gola mesta premažite z razredčeno barvo in zaključite s polnim slojem nerazredčene barve.

Pred uporabo barvo temeljito premešajte. Barvo nanesite s čopičem, valjčkom ali brizganjem. Uporabite airless šobo 0,013-0,017 “.

Pogoji za delo

Obdelovalna površina mora biti suha. Med aplikacijo in v času sušenja mora biti temperatura ozračja, površine in premaza nad +10 °C in relativna zračna vlaga pod 80%.

Nega in vzdrževanje

Končno trdoto in pralnost pobarvana površina doseže v 3-4 tednih. V tem obdobju se je treba izogibati grobemu ravnanju in pranju. Umazane površine lahko očistite z vlažno čistilno krpo ali krpo. Uporabite nevtralni detergent. Zelo umazane površine lahko pozneje očistite z rahlo alkalnim univerzalnim pralnim detergentom.

Praktična poraba

7 – 9 m²/l odvisno od absorbcije površine

Tehnične informacije

Suha snov: ~ 50 % volumsko
Hlapne organske spojine (HOS): EU HOS mejna vrednost (kat A/i): 500 g/L. HOS produkta max 500 g/L
Specifična teža: ~ 1.2 g/ml
Čas sušenja, +23°C
– prašno suh: Po 1 uri.
– primeren za lahko obremenitev: Po 10 urah.
– naslednji nanos: Naslednji dan.
Čas sušenja je lahko daljši v hladnih in/ali vlažnih pogojih
Redčenje, čiščenje: TEKNOSOLV 1621 (nafta)
Končni izgled: Sijaj

Varnostne oznake

Glejte varnostni list.

POZOR

H226 – Vnetljiva tekočina in hlapi.
H317 – Lahko povzroči alergijski odziv kože.
H336 – Lahko povzroči zaspanost ali omotico.
P102 – Hraniti zunaj dosega otrok.

OPOZORILO! Zaradi nevarnosti samovžiga je treba vse odpadke iz izdelka in umazane krpe itd. hraniti na ognjevarnem mestu v nepredušno zaprtih posodah. Potopitev v vodo je prav tako priporočljiva. Pozor! Pri razprševanju lahko nastanejo nevarne vdihljive kapljice. Ne vdihavajte razpršila ali meglic.

Tehnični in varnostni listi

Tehnični listi:

https://www.teknos.com/document/tds/sl_0930_13.pdf

Varnostni listi:

https://www.teknos.com/document/sds/TEKNOFLOOR_2020-12-10_SI_sl.pdf

Scroll to Top