WOODEX WOOD OIL olje za les

14,30€102,80€

Olje na osnovi topil za zunanjo uporabo.

Naravno olje za zaščito tal in lesenega vrtnega pohištva. Druge primerne površine, kjer ga lahko uporabimo so: ograje, rešetke, vrata in stopnice.

Primeren je tudi za toplotno obdelan in impregniran les ter za eksotične vrste lesa. Nanaša se na čisto, suho leseno površino s čopičem, gobo ali z namakanjem. Ščiti lesene površine proti vlagi, umazaniji in obarvanosti pred sončnimi žarki.

Optimalno vzdržljivost lesa dosežemo z letno obnovo premaza WOODEX WOOD OIL. Ni primeren za rastlinjake, tople grede in zavetišča za živino.

Počisti
  • Če ste izbrali toniran artikel, barvno nianso izberite tukaj.

    Reset options
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , ,

Olje za les

Naravno olje za zaščito tal in lesenega vrtnega pohištva. Olji se lahko vrtne garniture, pomole, ograje, pergole, vrata, toplotno obdelan les, impregniran les ter in eksotične vrste lesa.

Nanaša se na čisto, suho leseno površino s čopičem, gobico ali s potapljanjem. Ščiti lesene površine pred vlago, razpokanjem in umazanijo.

Obarvano olje ščiti pred UV-žarki (sivenje lesa). Za najboljšo obstojnost je potrebno z WOODEX WOOD OIL letno obnavljati les. Ni primerno za rastlinjake, gredice ali zavetišča za živali.

Teža Ni na voljo
Količina

0,9L, 2,7L, 9L

Barva

toniran, brezbarvna, rjava

Priprava površine

Odstranite s površine vse ohlapne dele, umazanijo in prah. Če je površina umazana ali je bila predhodno obdelana z oljem, jo operite s čistilom RENSA TERRACE. Površine temeljito sperite z vodo in pustite, da se posušijo. Neobdelan les pred oljenjem zaščitite z impregnacijo iz serije WOODEX.

Uporaba

Pred uporabo izdelek temeljito premešajte do dna posode. Izdelek je treba med uporabo večkrat premešati. Nanašamo ga na površino 1 – 2 krat s čopičem, gobico ali s potapljanjem. Površine, ki so nenehno izpostavljene vremenskim vplivom, obnavljamo vsako leto ali kadar je to potrebno.

Pogoji aplikacije

Površina, ki jo je treba obdelati, mora biti suha. Relativna vlaga lesa mora biti pod 20% suhe teže lesa. Med nanašanjem in sušenjem mora biti temperatura zunanjega zraka, površine in olja nad +5 ° C, relativna vlažnost zraka pa pod 80%.

Poraba

Na gladki površini: 8 – 10 m2/l
Na brušeni površini: 5 – 8 m2/l

Tehnične informacije

Suha snov: cca 30 %
Hlapne organske spojine(VOC): Izdelek ni vključen v direktivo EU o HOS.
Sistem za niansiranje: Teknomix
Gostota: cca 0,85 g / ml
Čas sušenja: Prašno suho po 8 urah.
Za uporabo: Po 16 urah.
Razredčilo: Uporablja se brez redčenja.
Čiščenje: Orodje operemo takoj po uporabi s TEKNOSOLV 1621.
Pakiranja: Brezbarvna 0,9 L, 2,7 L, 9 L

Varnostne oznake

Glejte varnostni list.

NEVARNO
H317 – Lahko povzroči alergijski odziv kože.
H304 – Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno.
H412 – Škodljivo za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.
P102 – Hraniti zunaj dosega otrok.

Ponavljajoča izpostavljenost lahko povzroči nastanek suhe ali razpokane kože. Nevarnost povzročitve preobčutljivosti kože.Pozor! Pri razprševanju lahko nastanejo nevarne vdihljive kapljice. Ne vdihavajte razpršila ali meglic.

OPOZORILO! Zaradi nevarnosti samovžiga je treba vse odpadke iz izdelka in umazane krpe itd. hraniti na ognjevarnem mestu v nepredušno zaprtih posodah. Potopitev v vodo je prav tako priporočljiva.

Tehnični in varnostni listi

Tehnični listi:

https://www.teknos.com/document/tds/sl_9471_7.pdf

Varnostni listi:

https://www.teknos.com/document/sds/WOODEX%20WOOD%20OIL_2020-10-30_SI_sl.pdf

Scroll to Top