OPAL 10 mat parket lak

128,10

Dvokomponentni poliuretanski parketni lak na vodni osnovi.

OPAL 10 je primeren za nanos z valjčkom in čopičem na parket in lesena tla. Namenjen je tlem, ki so izpostavljena močnim obremenitvam, na primer v športnih dvoranah in javnih prostorih. 

V skladu z zahtevami DIN18032-2 in EN14904 obraba površine za športne dvorane. Ni primerno za lakiranje diamantnega bora in kemično obdelanega lesa, npr. dimljenega hrasta.

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , ,

Mat parket lak

OPAL 10 je primeren za nanos z valjčkom in čopičemna parket in lesena tla. Namenjen je tlem, ki so izpostavljena močnim obremenitvam, na primer v športnih dvoranah in javnih prostorih. V skladu z zahtevami DIN180322 in EN14904 obraba površineza športne dvorane.

Produkt je klasificiran vrazred M1 (najnižje emisije gradbenih proizvodov). Izdelku je dodeljen simbol »Key flag symbol« (Avainlippu), ki označuje finski izvor. MED dovoljenje Marine Equipment Approval (2014/90/EU) številka MEDB0000355.

4,5 + 0,5 trdilec

Teža Ni na voljo
Barva

brezbarvna

Količina

5L

Priprava površine

Lesena površina mora biti suha, dobro brušena in brez prahu in druge umazanije.

Nanos

Neobdelane in obrušene površine: Pore zapolnite s parketnim kitom GAP. Temeljno obdelajte površino s Teknos temeljnim parket lakom skladno z navodili. Če je potrebno, po prvem sloju temelja obrusite površino z brusnim papirjem ali abrazivno mrežo granulacije P150. Skupaj zmešajte trdilec OPAL in lak za parket OPAL. Trdilec vlijte v posodo za lak. Posodo z lakom močno stresajte vsaj 30 sekund. Pustite lak stati vsaj 5–10 minut. Obdelajte površino z dvemi do tremi sloji OPAL parket laka vzdolž letnic. Ne zapirajte posode, ko ste dodali trdilec. (Reakcija med trdilcem in lakom povzroči majhne količine plina (ogljikov dioksid). Tovarniško lakirani parketi ali predhodno lakirana tla (vzdrževanje): Tla temeljito očistite. Temeljito zbrusite z brusnim papirjem granulacije P100–150. Odstranite brusni prah s sesalnikom in površino očistite s čisto vlažno krpo, ki ne pušča vlaken. Prvi sloj nanesite z gladilko iz nerjavečega jekla in zaključite z 1-2 slojema z valjčkom ali čopičem. Opomba! Če so bila tla predhodno obdelana z voskom, preverite združljivost z lakom po posvetovanju s proizvajalcem. Če so bila tla predhodno obdelana z oljem, uretanom ali alkidnim lakom, je potrebno pred lakiranjem tla obrusiti do golega lesa. Če drugega sloja ne nanesete v 48 urah po prvem sloju, tla previdno pobrusite. Pred nanosom novega sloja se prepričajte, da se je prejšnji lak popolnoma posušil. Pred uporabo vedno temeljito premešajte lak. Nekatere vrste preprog (iz gume in/ali protizdrsnih materialov) lahko vsebujejo mehčala, ki lahko povzročijo trajne poškodbe površine laka in olja.

Pogoji nanašanja

Obdelovalna površina mora biti suha. Vlaga v lesu mora biti 7 % ± 2 %. Med aplikacijo in v času sušenja mora biti temperatura ozračja, površine in premaza nad +18 °C – 24 °C in relativna zračna vlaga od 40 – 60% med aplikacijo in v času sušenja.

Vzdrževanje

Obdelana površina doseže končno trdoto in pralnost v 2 tednih. V tem obdobju se je treba izogibati grobemu in neprevidnemu ravnanju in pranju. Umazane površine lahko očistite z vlažno čistilno krpo ali krpo. Uporabite nevtralni detergent. Kasneje so lahko zelo umazane površine očiščene z rahlo alkalnim univerzalnim pralnim detergentom.

Shranjevanje

V neodprti embalaži lahko shranjujete 1 leto pri temperaturi nad +1°C.
NE SME ZMRZNITI.

Teoretična poraba

1 nanos z valjčkom ali čopičem: 8 – 10 m²/l
1 nanos z kovinsko gladilko (vzdrževanje): cca. 25 m²/l 

Tehnične informacije

Razmerje mešanja:
Baza – 9 delov volumsko
Trdilec – 1 del volumsko
Čas uporabe mešanice +23 °C: 6 ur
Suha snov: ~ 27 % volumsko
Hlapne organske spojine (HOS): EU HOS mejna vrednost (kat A/j): 140 g/l. HOS produkta: max. 140 g/l.
Specifična teža: ~ 1.0 g/ml
Čas sušenja, +20°C/RV 50%
– nanos z kovinsko gladilko: Po 15 – 30 min
– nanos z valjčkom ali čopičem: Po 2 – 4 urah
– primerno za lahko obremenitev: Po 1-2 dneh
Proces sušenja bo počasnejši v hladnem in vlažnem času.
Redčenje, čiščenje: Voda. Operite orodje takoj po uporabi z RENSA BRUSH in toplo vodo.

Varnostne oznake

Glejte varnostni list.

POZOR
H317 – Lahko povzroči alergijski odziv kože.

Tehnični in varnostni listi

Tehnični listi:

https://www.teknos.com/document/tds/sl_14320_3.pdf

Varnostni listi:

https://www.teknos.com/document/sds/OPAL%2010_2020-01-28_SI_sl.pdf

Scroll to Top