FUTURA AQUA 90 sijajni končni premaz za les in kovino

14,80€79,50€

Trajen končni vodni premaz na osnovi uretan-alkida za samostojno in sestavljeno pohištvo v zaprtih prostorih in na prostem. Dobre lastnosti aplikacije. Odlična odpornost na obrabo in praske. Sijaj: polni sijaj. Produkt je klasificiran v razred M1 (najnižje emisije gradbenih proizvodov). Produkt izpolnjuje mejne vrednosti kemičnih elementov in tako ustreza Standard o varnosti igrač EN 71-3:2019.

Znotraj je FUTURA AQUA 90 primerna za nanos na temeljne premaze in predhodno z alkidno barvo pobarvane lesene, kovinske in gradbene plošče: vrata, okenska krila, omare, letve, plošče, stropne plošče, zračne kanale, stopniščne ograje, radiatorje in cevne sisteme. Zunaj je FUTURA AQUA 90 primerna za barvanje temeljno obdelanih okenskih kril, vrata, vrtno pohištvo itd. Znotraj je FUTURA AQUA 90 primerna tudi za mavčne in kitane površine, ki so nanešene z FUTURA AQUA PRIMER, na primer okenske police in ohišja ter stenske površine, npr. stopnišča.

Spletni vodnik premazov za pohištvo, vrata in okna, vam bo pomagal pri izbiri pravega premaza za vaš dom.

  • Če ste izbrali toniran artikel, barvno nianso izberite tukaj.

  • Če ste izbrali toniran artikel, barvno nianso izberite tukaj.

    Reset options

Sijajni končni premaz za les in kovino

Znotraj je FUTURA AQUA 90 primerna za nanos na temeljne premaze in predhodno z alkidno barvo pobarvane lesene, kovinske in gradbene plošče: vrata, okenska krila,omare, letve, plošče, stropne plošče, zračne kanale, stopniščne ograje, radiatorje in cevne sisteme.

Zunaj je FUTURA AQUA 90 primerna za barvanje temeljno obdelanih okenskih kril,vrata, vrtno pohištvo itd.

Znotraj je FUTURA AQUA 90 primerna tudi za mavčne in kitane površine, ki so nanešene z FUTURA AQUA PRIMER, na primer okenske police in ohišja ter stenske površine, npr. stopnišča.

Teža Ni na voljo
Količina

0,45L, 0,9L, 2,7L

Barva

bela, toniran

Priprava površine

Površina za barvanje mora biti popolnoma čista. Odstraniti je potrebno vso umazanijo, nečistoče in prah s površine. Če je površina že pobarvana, jo operite z RENSA SUPER. Popolnoma zmatirajte površine, ki imajo sijaj z brušenjem in nato odstranite prah in nečistoče. Vse luknjice in razpoke zaprite z kitom SILORA A.

Nanos

Les, iverne plošče in gradbeni material kot tudi pocinkane površine morajo biti obdelane z temeljen FUTURA AQUA PRIMER. Rjaveče površine kot tudi aluminij in baker morajo biti obdelani z FERREX AQUA temeljem. Pred uporabo barvo dobro premešajte. Po potrebi jo redčite z vodo 5 – 15 % volumsko. Nanesite temelj 1x-2x z čopičem za lakiranje (plastične ščetine za vodne materiale), valjčkom iz moherja ali brizganjem. Ko barvate z valjčkom gladke večje površine, se morajo lise od valjčka zabrisati z gobico ali čopičem. Uporabite velikost airless šobe 0.011- 0.013″.

Pogoji nanašanja

Obdelovalna površina mora biti suha. Med aplikacijo in v času sušenja mora biti temperatura ozračja, površine in premaza nad +10 °C in relativna zračna vlaga pod 80%. Sušenje je hitrejše ob nizki vlažnosti in /ali nad +21 °C. Nanašanje bo lažje, če bo zrak vlažen in/ali temperatura nižja v prostoru, kjer barvate. Po barvanju bo ventilacija pospešila postopek sušenja.

Skladiščenje

Ne sme zamrzniti.

Poraba

8 – 10 m²/l

Tehnične informacije

Suha snov: ~ 40 % volumsko
Hlapne organske spojine (HOS): EU HOS mejna vrednost (kat A/d): 130 g/L. HOS produkta max 130 g/L.
Specifična teža: ~ 1.2g/ml
Čas sušenja, +23°C/50% RV
– prašno suh: Po 1 uri
– naslednji nanos: Po 6 urah
– popolnoma suh: Po 2-3 dneh
Čas sušenja je lahko daljši v hladnih in/ali vlažnih pogojih. Barva dobi končno trdnost in trajnost v normalnih pogojih po 1 mesecu.
Redčenje, čiščenje: Voda. Operite orodje takoj po uporabi z RENSA BRUSHin toplo vodo.
Končni izgled: Polni sijaj

Varnostne oznake

Glejte varnostni list.

OPOZORILO! Zaradi nevarnosti samovžiga je treba vse odpadke iz izdelka in umazane krpe itd. hraniti na ognjevarnem mestu v nepredušno zaprtih posodah. Potopitev v vodo je prav tako priporočljiva. Pozor! Pri razprševanju lahko nastanejo nevarne vdihljive kapljice. Ne vdihavajte razpršila ali meglic.

Tehnični in varnostni listi

Tehnični listi:

https://www.teknos.com/document/tds/sl_0911-00_2.pdf

Varnostni listi:

https://www.teknos.com/document/sds/FUTURA%20AQUA%2090_2020-06-29_SI_sl.pdf