FUTURA AQUA PRIMER temelj na vodni osnovi

16,40211,10

Trajen alkidni temelj na vodni osnovi. Primeren za lesene in pocinkane površine znotraj kot tudi za zunanje lesene površine. Odlične lastnosti nanašanja. Sijaj: globoki mat.

Temelj za lesene površine in gradbene plošče kot tudi za nerjaveče kovinske površine: vrata, okenska krila, omare, letvice, stropne plošče, obloge, zračne kanale, radiatorje in cevne sisteme.

Zunaj se FUTURA AQUA PRIMER uporablja za okenska krila, vrata, balkonske letvice, vrtno pohištvo. Znotraj je FUTURA AQUA PRIMER primerna za temeljni nanos, ko mora biti podlaga posebej trpežna in gladka: okoli oken, stene, stopnišča.

Spletni vodnik premazov za pohištvo, vrata in okna, vam bo pomagal pri izbiri pravega premaza za vaš dom.

Temelj na vodni osnovi

Temelj za lesene površine in gradbene plošče kot tudi za nerjaveče kovinske površine: vrata, okenska krila, omare, letvice, stropne plošče, obloge, zračne kanale, radiatorje in cevne sisteme. Zunaj se FUTURA AQUA PRIMER uporablja za okenska krila, vrata, balkonske letvice, vrtno pohištvo. Znotraj je FUTURA AQUA PRIMER primerna za temeljni nanos, ko mora biti podlaga posebej trpežna in gladka: okoli oken, stene, stopnišča.

Teža Ni na voljo
Količina

0,45L, 0,9L, 2,7L, 9L

Barva

bela

Priprava površine

Površina za barvanje mora biti popolnoma čista. Odstraniti je potrebno vso umazanijo, nečistoče in prah s površine. Če je površina že pobarvana, jo operite z RENSA SUPER. Popolnoma zmatirajte površine, ki imajo sijaj z brušenjem in nato odstranite prah in nečistoče. Vse luknjice in razpoke zaprite z kitom SILORA FIN.

Nanos

FUTURA AQUA PRIMER je primeren temelj za notranje in zunanje lesene površine kot tudi za cinkane in že pobarvane kovinske notranje površine. Pred uporabo barvo dobro premešajte. Po potrebi jo redčite z vodo 5 – 15 % volumsko. Nanesite temelj 1-2x z čopičem za lakiranje (plastične ščetine za vodne materiale), valjčkom iz moherja ali brizganjem. Pri barvanju gladke površine npr. na vratih lahko sledi, ki jih pusti valjček, poravnate z ravnim nastavkom za barvanje ali s čopičem za lak. Uporabite velikost airless šobe 0.011- 0.013″.

Pogoji nanašanja

Obdelovalna površina mora biti suha. Med aplikacijo in v času sušenja mora biti temperatura ozračja, površine in premaza nad +10 °C in relativna zračna vlaga pod 80%. Sušenje je hitrejše ob nizki vlažnosti in /ali nad +21 °C. Nanašanje bo lažje, če bo zrak vlažen in/ali temperatura nižja v prostoru, kjer barvate. Po barvanju bo ventilacija pospešila postopek sušenja.

Shranjevanje

Ne sme zmrzniti.

Tehnične informacije

Suha snov: ~ 40 % volumsko
Hlapne organske spojine (HOS): EU HOS mejna vrednost (kat A/d): 130 g/L. HOS produkta max 130 g/L.
EU HOS mejna vrednost (kat A/i): 140 g/L. HOS produkta max 140 g/L
Specifična teža: ~ 1.3 g/ml
Čas sušenja, +23°C/50% RV
– prašno suh: Po 1 uri
– naslednji nanos: Po 6 urah
Čas sušenja je lahko daljši v hladnih in/ali vlažnih pogojih.
Čiščenje: Voda. Operite orodje takoj po uporabi z RENSA BRUSH in toplo vodo.

Varnostne oznake

Glejte varnostni list.

POZOR:
H412 – Škodljivo za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

Tehnični in varnostni listi

Tehnični listi:

https://www.teknos.com/document/tds/sl_0912_1.pdf

Varnostni listi:

https://www.teknos.com/document/sds/FUTURA%20AQUA%20PRIMER_2020-06-29_SI_sl.pdf

Scroll to Top