WOODEX CLASSIC transparentni premaz za les

15,10€117,90€

Transparentni premaz na alkidni osnovi, ki ne tvori filma, za zunanjo uporabo. Enostavna aplikacija. Ščiti lesene površine pred vlago, umazanijo in obarvanostjo pred UV-žarki.

Primerno za nov les in les že obdelan s premazi, ki ne tvorijo filma. Primer uporabe: lesene stene, vrata, okna, ograje, stebri. Posebej primerno za vrtne ute ali lesene hiše.

Ni primerno za uporabo na premazih, ki tvorijo film, kot tudi ni primeren za rastlinjake, vrtne grede ali ograde za živino.

  • Če ste izbrali toniran artikel, barvno nianso izberite tukaj.

    Reset options
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznaki: ,

Transparentni premaz za les

WOODEX CLASSIC je primeren za nov les in za že obdelan les s premazi, ki ne tvorijo filma. Primer uporabe: lesene stene, vrata, okna, ograje, stebri. Posebej primerno za vrtne ute ali lesene hiše. Ni primerno za uporabo na premazih, ki tvorijo film, kot tudi ni primeren za rastlinjake, vrtne grede ali ograde za živino.

Teža Ni na voljo
Količina

0,9L, 2,7L, 9L

Barva

toniran, brezbarvna

Priprava površine

Površina za barvanje mora biti popolnoma čista. Odstraniti je potrebno vso umazanijo, nečistoče in prah s površine z brušenjem, ščetkanjem ali strgalom. Priporočljiva je uporaba impregnacije za neobdelan les. Pustite, da se posuši, vsaj en dan. Sperite umazane ali plesnive površine z RENSA FACADE čistilom. Dobro sperite z vodo in pustite, da se posuši.

Nanos

Pred uporabo barvo dobro premešajte. To večkrat ponovite med samo aplikacijo. Nanesite WOODEX CLASSIC s čopičem ali brizganjem. Na neobdelan les nanesite 1 -2 sloja WOODEX CLASSIC odvisno od intenzitete nianse, ki jo želite. Premaz porazdelite enakomerno po celi dolžini objekta barvanja, da ne bo vidnih začetkov in koncev. Posebno pozornost namenite koncem lesenih površin. Ne priporočamo samostojnega brezbarvnega premaza.

Pogoji nanašanja

Obdelovalna površina mora biti suha. Relativna vlažnost lesa mora biti pod 20 % glede na težo lesa. Med aplikacijo in v času sušenja mora biti temperatura ozračja, površine in premaza nad +5 °C in relativna zračna vlaga pod 80%. Barvanje na soncu ali vlagi odsvetujemo.

Poraba

Žagan les: 5 – 8 m²/l
Obrušen les in stebri: 8 – 12 m²/l

Tehnične informacije

Suha snov: ~ 18 % volumsko
Hlapne organske spojine (HOS): EU HOS mejna vrednost (kat A/f): 700 g/L. HOS produkta max 700 g/L.
Specifična teža: ~ 0.8 g/ml
Čas sušenja, +23°C: 16 ur
Čas sušenja je lahko daljši v hladnih in/ali vlažnih pogojih.
Čiščenje: TEKNOSOLV 1621 (nafta)
Končni izgled: Ni določeno. Premaz se vpije v les in ne tvori vidnega filma
Vremenska obstojnost: Dobra

Varnostne oznake

Glejte varnostni list.

POZOR
H226 – Vnetljiva tekočina in hlapi.
H317 – Lahko povzroči alergijski odziv kože.
H336 – Lahko povzroči zaspanost ali omotico.
H412 – Škodljivo za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.
P102 – Hraniti zunaj dosega otrok.

OPOZORILO! Zaradi nevarnosti samovžiga je treba vse odpadke iz izdelka in umazane krpe itd. hraniti na ognjevarnem mestu v nepredušno zaprtih posodah. Potopitev v vodo je prav tako priporočljiva.

Tehnični in varnostni listi

Tehnični listi:

https://www.teknos.com/document/tds/sl_9442_6.pdf

Varnostni listi:

https://www.teknos.com/document/sds/WOODEX%20CLASSIC_2020-10-30_SI_sl.pdf

Scroll to Top