HIRSIVAHA vosek za lesene površine

17,40€155,60€

HIRSIVAHA je premaz na vodni osnovi za lesene površine, ki vsebuje naravni vosek karnauba. Oblikuje površino, ki preprečuje umazanijo in je vodoodbojna, ter tvori zračen voščeni film. Brezbarvni HIRSIVAHA poudarja naravno barvo lesa. Izdelek je mogoče obarvati v prosojne odtenke.

Produkt je klasificiran v razred M1 (najnižje emisije gradbenih proizvodov).

Počisti
  • Če ste izbrali toniran artikel, barvno nianso izberite tukaj.

    Reset options
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , ,

Vosek za lesene površine

HIRSIVAHA je premaz na vodni osnovi za lesene površine, ki vsebuje naravni vosek karnauba. Oblikuje površino, ki preprečuje umazanijo in je vodoodbojna, ter tvori zračen voščeni film. Brezbarvni HIRSIVAHA poudarja naravno barvo lesa. Izdelek je mogoče obarvati v prosojne odtenke.

Produkt je klasificiran v razred M1 (najnižje emisije gradbenih proizvodov).

Obdelava lesenih površin v zaprtih prostorih. Primerno za hlodovino in lesene obloge, stropne plošče, letve in notranja vrata. HIRSIVAHA je primerna za neobdelane in predhodno z voskom obdelane lesene površine.

 

 

Teža Ni na voljo
Barva

toniran, brezbarvna

Količina

0,9L, 2,7L, 9L

Priprava površine

Nove lesene površine očistite prahu in umazanije. Površine, predhodno obdelane z lesnim voskom, umijte s čistilom RENSA SUPER. Če je bila lesena površina predhodno lakirana ali naoljena, je treba prej testirati na neopaznem delu. V celoti odstranite stare barve ali lake.

Uporaba

Pred uporabo dobro premešajte. Po potrebi je treba med nanašanjem mešati tudi obarvane voske. Enkrat do dvakrat nanesite HIRSIVAHA s čopičem iz sintetičnih vlaken, valjčkom, ki ne pušča vlaken, gobico ali krpo. Intenzivnost nianse in vpojnost voska na leseno površino je treba zagotoviti s preskusno aplikacijo, kadar uporabljate obarvan vosek. Absorpcijske lastnosti površine in morebitne predhodne obdelave vplivajo na nianso. Izdelek se lahko redči z vodo 5 – 20 %, če je vosek preveč intenziven. Opremo takoj po uporabi operite z RENSA BRUSH čistilom.

Pogoji priprave

Površina, ki jo je treba obdelati, mora biti suha. V času nanašanja in sušenja mora biti temperatura zraka, površine in izdelka nad +10 ° C, relativna vlažnost zraka pa pod 80%. Dobro prezračevanje med obdobjem nanašanja in sušenja pospeši postopek sušenja.

Vzdrževanje

V normalnih okoliščinah se film utrdi v 3 tednih. Takrat doseže največjo obstojnost in trdnost. Pred tem površine ne čistimo. Površino lahko čistite z nevtralnim detergentom (pH 6 – 8). Detergent in umazanija se odstranita z brisanjem in / ali izpiranjem površine s čisto vodo. Za čiščenje uporabite krpo za čiščenje, mehko gobo ali podobno. Izogibajte se grobem ščetkanju ali močnim drgnjenjem. Upoštevajte navodila za redčenje in navodila drugih proizvajalcev pralnih sredstev pri uporabi

Skladiščenje

Ne sme zmrzniti.

Poraba

Enkraten nanos na obrušeno površino: cca 10 – 14 m²/l

Tehnične informacije

Suha snov: cca 25 %
Hlapne organske spojine(VOC): EU mejna vrednost HOS (kat A / f): 130 g / l.
VOC: največ 130 g / l.
Sistem za niansiranje: Teknomix
Gostota: cca 1 g / ml
Čas sušenja: – prašno suho po ½ ure
Naslednji nanos: 1 ura
Čiščenje: Voda
Čiščenje orodja: Operite opremo takoj po uporabi z RENSA BRUSH.
Pakiranja: 0,9 L, 2,7 L, 9 L
Odobritve in certifikati: Klasifikacija M1
Sijaj: 00099

 

Varnostne oznake

Glejte varnostni list.

Lahko povzroči alergijski odziv. Pozor! Pri razprševanju lahko nastanejo nevarne vdihljive kapljice. Ne vdihavajte razpršila ali meglic.

Tehnični in varnostni listi

Tehnični listi:

https://www.teknos.com/document/tds/sl_0791-00_3.pdf

Varnostni listi:

https://www.teknos.com/document/sds/HIRSIVAHA_2020-08-27_SI_sl.pdf

Scroll to Top