SATU SAUNAVAHA vosek za savno

17,70€65,80€

SATU SAUNAVAHA, vosek za savno, je premaz na vodni osnovi za lesene površine v savni, ki vsebuje naravni vosek. Oblikuje površino, ki preprečuje umazanijo in je vodoodbojna, ter tvori zračen voščeni film. Brezbarvni SATU SAUNAVAHA poudarja naravno barvo lesa. Izdelek je mogoče obarvati v transaprentne odtenke.

Obdelava stropnih in stenskih plošč ter klopi v savni. Primerno za neobdelane in predhodno obdelane površine z voskom. Lahko se uporablja tudi za obdelavo stropnih in stenskih plošč v umivalnicah in garderobah poleg savne ter v bivalnih sobah.

Produkt je klasificiran v razred M1 (najnižje emisije gradbenih proizvodov).

  • Če ste izbrali toniran artikel, barvno nianso izberite tukaj.

    Reset options

Vosek za savno

Obdelava stropnih in stenskih plošč ter klopi v savni. Primerno za neobdelane in predhodno obdelane površine z voskom. Lahko se uporablja tudi za obdelavo stropnih in stenskih plošč v umivalnicah in garderobah poleg savne ter v bivalnih sobah.

Teža Ni na voljo
Količina

0,9L, 2,7L

Barva

siva, bela, toniran, brezbarvna

Priprava površine

Površina za barvanje mora biti popolnoma čista. Odstraniti je potrebno vso umazanijo, nečistoče in prah. Sperite površine, obdelane s savna voskom, z čistilom RENSA SAUNA in dobro sperite z vodo. Če je bila lesena površina predhodno lakirana ali naoljena ali zaščitena s premazom za savne, mora biti primernost SATU SAUNAVAHA zagotovljena s testno aplikacijo. Odstranite vse stare premaze pred voskanjem.

Nanos

Pred uporabo dobro premešajte. Po potrebi je treba med nanašanjem mešati tudi obarvan izdelek. SATU SAUNAVAHA nanesite s čopičem ali gobico. En premaz zadostuje za stene in klopi v savni. Stropne plošče v umivalnicah in drugih prostorih premažite dvakrat. Intenzivnost nianse in absorpcijo izdelka na leseno površino morate pri uporabi zagotoviti s testnim nanosom, ko uporabljate toniran izdelek. Absorpcijske lastnosti površine in morebitne predhodne obdelave vplivajo na nianso. Izdelek lahko razredčimo z vodo 5 – 20 vol.%, če se zdi odtenek preveč močan.

Pogoji nanašanja

Obdelovalna površina mora biti suha. Med aplikacijo in v času sušenja mora biti temperatura ozračja, površine in premaza nad +10 °C in relativna zračna vlaga pod 80%. Dobra ventilacija med in po barvanju pospeši čas sušenja.

Vzdrževanje

Površino lahko očistite z brisanjem z nevtralnim detergentom (pH6 – 8). Detergent in umazanijo odstranimo z brisanjem in / ali izpiranjem površine s čisto vodo. Za čiščenje uporabite krpo za čiščenje, mehko gobo ali podobno. Izogibajte se grobemu ščetkanju ali močni obrabi. Pri uporabi detergentov upoštevajte navodila za redčenje in druga navodila proizvajalca detergenta.

Sharnjevanje

Shranjujte ga tesno zaprto in na hladnem. NE SME ZMRZNITI.

Ob uporabi

Savno lahko segrejete po enem dnevu po nanosu, vendar jo je treba predhodno ogreti in dobro prezračiti pred uporabo. Končno oblikovanje filma traja približno 3 tedne v običajnih okoliščinah in šele takrat se doseže največja trpežnost in trdota. Pred tem je treba s površino ravnati previdno.

Poraba

En nanos na gladki površini: cca 10 m²/l

Tehnične informacije

Suha snov: ~ 25% volumsko
Hlapne organske spojine (VOC): EU HOS mejna vrednost (kat A/f): 130 g/L. HOS produkta max 130 g/L.
Gostota: cca. 1 g/ml
Čas sušenja, +23°C
– suh na otip: Po 30 minutah
– naslednji premaz: Po 1uri
– suh za uporabo: Naslednji dan (glej stran: Uporaba)
Redčenje: Voda
Čipčenje: Orodje operite takoj po uporabi z detergentom RENSA BRUSH in toplo vodo.

Varnostne oznake

Glejte varnostni list.

Lahko povzroči alergijski odziv. Pozor! Pri razprševanju lahko nastanejo nevarne vdihljive kapljice. Ne vdihavajte razpršila ali meglic.

Tehnični in varnostni listi

Tehnični listi:

https://www.teknos.com/document/tds/sl_0794-00_7.pdf

Varnostni listi:

https://www.teknos.com/document/sds/SATU%20SAUNAVAHA_2020-08-27_SI_sl.pdf

Scroll to Top