SATU SAUNASUOJA zaščita za savno

10,50€83,00€

SATU SAUNASUOJA, zaščita za savno, na vodni osnovi, namenjena za vertikalen nanos premaza za lesene površine. Oblikuje površino, ki preprečuje umazanijo in je vodoodbojna, ter tvori zračen film. Brezbarvni SATU SAUNASUOJA ne spremeni naravnega tona lesa. Proizvod se lahko obarva v transparentne notranje nianse.

Obdelava stenskih in stropnih plošč v savnah. Izdelek je primeren za neobdelane lesene površine ali lesene površine, predhodno obdelane z zaščito za savno. Lahko se uporablja tudi za obdelavo stropnih in stenskih plošč v umivalnicah in garderobah in bivalnih sobah.

Produkt je klasificiran v razred M1 (najnižje emisije gradbenih proizvodov).

Počisti
  • Če ste izbrali toniran artikel, barvno nianso izberite tukaj.

    Reset options
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , ,

Zaščita za savno

Obdelava stenskih in stropnih plošč v savnah. Izdelek je primeren za neobdelane lesene površine ali lesene površine, predhodno obdelane z zaščito za savno. Lahko se uporablja tudi za obdelavo stropnih in stenskih plošč v umivalnicah in garderobah in bivalnih sobah.

 

Teža Ni na voljo
Količina

0,9L, 2,7L, 9L

Barva

toniran, brezbarvna

Priprava površine

Površina za barvanje mora biti popolnoma čista. Odstraniti je potrebno vso umazanijo, nečistoče in prah. Sperite površine, obdelane z zaščito za savne, z čistilom RENSA SAUNA in dobro sperite z vodo. Če je bila lesena površina predhodno lakirana ali naoljena ali zaščitena s premazom za savne, mora biti primernost SATU SAUNASUOJA zagotovljena s testno aplikacijo.

Nanos

Pred uporabo dobro premešajte. Po potrebi je treba med nanašanjem mešati tudi obarvan izdelek. SATU SAUNASUOJA nanesite s čopičem. En premaz zadostuje za stene v savni. Stropne plošče v umivalnicah in drugih prostorih premažite dvakrat. Intenzivnost nianse in absorpcijo izdelka na leseno površino morate pri uporabi zagotoviti s testnim nanosom, ko uporabljate toniran izdelek. Absorpcijske lastnosti površine in morebitne predhodne obdelave vplivajo na nianso. Izdelek lahko razredčimo z vodo 5 – 20 vol.%, če se zdi odtenek preveč močan.

Pogoji nanašanja

Obdelovalna površina mora biti suha. Med aplikacijo in v času sušenja mora biti temperatura ozračja, površine in premaza nad +10 °C in relativna zračna vlaga pod 80%. Dobra ventilacija med in po barvanju pospeši čas sušenja.

Vzdrževanje

Površino lahko očistite z brisanjem z nevtralnim detergentom (pH6 – 8). Detergent in umazanijo odstranimo z brisanjem in / ali izpiranjem površine s čisto vodo. Za čiščenje uporabite krpo za čiščenje, mehko gobo ali podobno. Izogibajte se grobemu ščetkanju ali močni obrabi. Pri uporabi detergentov upoštevajte navodila za redčenje in druga navodila proizvajalca detergenta.

Sharnjevanje

Shranjujte ga tesno zaprto in na hladnem. NE SME ZMRZNITI.

Ob uporabi

Savno lahko segrejete po enem dnevu po nanosu, vendar jo je treba predhodno ogreti in dobro prezračiti pred uporabo. Končno oblikovanje filma traja približno 3 tedne v običajnih okoliščinah in šele takrat se doseže največja trpežnost in trdota. Pred tem je treba s površino ravnati previdno.

Poraba

En nanos na gladki površini: cca 10 m²/l

Tehnične informacije

Suha snov: ~ 16 % volumsko
Hlapne organske spojine (VOC): EU HOS mejna vrednost (kat A/f): 130 g/L. HOS produkta max 130 g/L.
Gostota: cca. 1 g/ml
Čas sušenja, +23°C
– suh na otip: Po 30 minutah
– naslednji premaz: Po 1uri
– suh za uporabo: Naslednji dan (glej stran: Uporaba)
Redčenje: Voda
Čipčenje: Orodje operite takoj po uporabi z detergentom RENSA BRUSH in toplo vodo.

Varnostne oznake

Glejte varnostni list.

Lahko povzroči alergijski odziv. Pozor! Pri razprševanju lahko nastanejo nevarne vdihljive kapljice. Ne vdihavajte razpršila ali meglic.

Tehnični in varnostni listi

Tehnični listi:

https://www.teknos.com/document/tds/sl_0790_3.pdf

Varnostni listi:

https://www.teknos.com/document/sds/SATU%20SAUNASUOJA_2020-08-26_SI_sl.pdf

Scroll to Top